Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2013 01:50 - Гъбена дроб сърма
Автор: bobishw Категория: Рецепти   
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.05.2013 01:54


Необходими Продукти
  • гъби - 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • ориз - 1/3 ч.ч.
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • магданоз
  • яйца - 3 броя за палачинките
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 броя за заливката
  • кисело мляко - 1 ч.ч. за заливката


Приготвяне на Гъбена дроб сърма

Гъбите се нарязват на тънки лентички и се задушават в маслото до омекване. Прибавят се ситно нарязаният лук, след което и оризът. Когато оризът стане прозрачен се овкусява с червения пипер, кубчето гъбен бульон и 1 ч.ч. вода.

Вари се на тих огън до готовност на ориза. Накрая се добавя и ситно нарязаният магданоз.

Продуктите за палачинковата смес се разбиват и от него се изпържват тънки палачинки. Във всяка палачинка се слага от плънката с гъби, навиват се на рулца и се подреждат в намазнена тава.

Пекат се в умерена фурна за 15 минути, след което се заливат с разбитите кисело мляко, яйца. Отново се вкарва във фурната и се пече 10 минути.

image    



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobishw
Категория: Рецепти
Прочетен: 154751
Постинги: 105
Коментари: 12
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930