Постинг
03.05.2013 01:50 -
Гъбена дроб сърма
Автор: bobishw
Категория: Рецепти
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 03.05.2013 01:54
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 03.05.2013 01:54
Необходими Продукти
Приготвяне на Гъбена дроб сърма
- гъби - 500 г
- лук - 2 - 3 глави
- ориз - 1/3 ч.ч.
- масло - 60 г
- червен пипер - 1 ч.л.
- бульон - 1 кубче гъбен
- магданоз
- яйца - 3 броя за палачинките
- брашно - 100 г
- прясно мляко - 250 мл
- яйца - 2 броя за заливката
- кисело мляко - 1 ч.ч. за заливката
Приготвяне на Гъбена дроб сърма
Гъбите се нарязват на тънки лентички и се задушават в маслото до омекване. Прибавят се ситно нарязаният лук, след което и оризът. Когато оризът стане прозрачен се овкусява с червения пипер, кубчето гъбен бульон и 1 ч.ч. вода.
Вари се на тих огън до готовност на ориза. Накрая се добавя и ситно нарязаният магданоз.
Продуктите за палачинковата смес се разбиват и от него се изпържват тънки палачинки. Във всяка палачинка се слага от плънката с гъби, навиват се на рулца и се подреждат в намазнена тава.
Пекат се в умерена фурна за 15 минути, след което се заливат с разбитите кисело мляко, яйца. Отново се вкарва във фурната и се пече 10 минути.
Вълнообразно
Няма коментари